Juridisch inzicht voor de vertrouwenspersoon

Interactieve training!

Een training bij de klachtencommissie ongewenst gedrag 

Een training specifiek voor de vertrouwenspersoon

In de rol van de vertrouwenspersoon is het van groot belang om helderheid te kunnen bieden. Daarvoor is het nodig om de situatie in te schatten, zowel in de kwalificatie van het gedrag en het doorgronden van betrokkenen.

Waarom is (juridisch) inzicht voor de vertrouwenspersoon zo belangrijk? 

In uw werk als vertrouwenspersoon spelen de volgende vragen:

  • Wordt het gedrag dat zich heeft voorgedaan gezien als (seksuele) intimidatie, pesten en/of discriminatie?
  • Hoe ernstig is de overtreding en wat kan daarvan het gevolg zijn?
  • Hoe pak je de situatie aan gelet op alle gevoeligheden en wat is ieders rol daarin?
  • Hoe stellen partijen zich op als ze met dit gedrag geconfronteerd worden?
  • In hoeverre is het ook een structuur- of cultuurprobleem en hoe is dat bij te stellen?

Het goed inschatten van de situatie is de basis om zorgvuldig en passend te kunnen handelen.

Met inzicht kunt u de juiste ondersteuning bieden!

Leren van de commissie

 

De leden van de klachtencommissie ongewenst gedrag zijn dagelijks bezig met het toetsen van ongewenst gedrag. Daarin inzicht krijgen en dat vervolgens doorgeven, dat is hun taak.  Ze behandelen klachten en middels hun rapportages helpen ze organisaties verder door een heldere analyse van de situatie. 

Onze commissie werkt onder andere voor het Internationaal Strafhof,  de ANWB,  St Philadelphia, Van Benthem & Keulen en RDW. Een deel van onze commissieleden geven al jarenlang trainingen op ieder niveau, van HR-professionals, advocaten tot ondernemingsraden.  

De inhoud van de training

Tijdens deze dag krijgt u aan de hand van partijkvoorbeelden inzicht in de omstandigheden rond het ongewenste gedrag. Het gaat daarbij om inzicht in het gedrag zelf, maar ook het analyseren hoe partijen de situatie ervaren en zich opstellen. Daarbij leren we u om het gedrag goed te kwalificeren en geven we inzicht in de processtappen, zoals het onderlinge (informele) trajecten en het (formele) klachtentracject.  Aan de hand van wisselende situaties doorgronden we met u het gedrag en daarnaast ook de juridisch kant daarvan.  

De werkwijze 

Onze training is geen dag van toehoren, maar een interactieve werkvorm in kleine groepen. Deelnemers leren ieder facet helder te vertalen en doeltreffend op te pakken. U gaat in kleine groepen (maximaal 12 personen) interactief leren, door zelf te werken met echte en uitdagende voorbeelden. 

De eerst volgende datum:

Vrijdag 22 maart 2024

Locatie:

Zeist

Keuze uit ochtend of middag:

Ochtend:  8.30 tot 12.30 uur

of

Middag: 13.00 tot 17.00 uur

De prijs

295,00 euro

(vrij van btw)

 

Nadere informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Ivanka Schreuder (schreuder@an-i.nl)

Contact over de incompany training arbeidsrecht

Een training bij een erkend instituut

Meer info over AN-i - de organisatie achter de klachtencommissie

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

  • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
  • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.