Leren bij de specialist

“Ontwikkel inzicht en strategie”

Erkende opleiding arbeidsrecht en cursusdagen

Leer effectief vraagstukken op te lossen

In het arbeidsrecht is iedere situatie uniek en dat vraagt om maatwerk. In plaats van standaardoplossingen leren wij u de vaardigheid om vraagstukken zelf op te lossen. Oplossingen die de uitkomst zijn van het strategisch en tactvol toepassen van specialistische kennis. Door daarbij dicht bij uzelf te blijven, wordt u overtuigend doeltreffend. U leert per vraagstuk het goede spoor te vinden en dat optimaal te benutten. Een doeltreffende opleiding arbeidsrecht of cursusdagen met diepgang.

Volledig actueel met alle wijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Wat is onze werkwijze?

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Tijdens onze opleidingen kunt u gebruik maken van de vele mogelijkheden op onze website arbeidsrechter.nl
HBO-niveau
HBO-niveau
Opleiding Leergang Arbeidsrecht
4 modules

Met deze leergang leert u het arbeidsrecht kennen aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U legt een goede en praktische basis. Uw kennis en inzicht wordt dusdanig, dat u de werking van het arbeidsrecht ook kunt uitleggen.

Een route naar een uitstekende basis!

Deze leergang is een opleiding arbeidsrecht die wordt gevolgd door cursisten die het arbeidsrecht nog maar beperkt beheersen en de stap willen maken naar een grondige basis. Tot de doelgroep behoren medewerkers loonadministratie, medewerkers P&O, belastingadviseurs, managers en verzuimbegeleiders en ieder ander die met arbeidsrecht te maken krijgt.

Post HBO/WO-niveau
Post HBO/WO-niveau
Opleiding Specialist Arbeidsrecht
8 modules

Een specialist kan strategisch en tactvol vraagstukken oplossen. Om dat te leren, schrijft u aan de hand van boeiende praktijkvragen brieven en adviezen. U leert hiermee met complexe vragen om te gaan. Door het zelf te doen, vergroot u tijdens deze opleiding arbeidsrecht uw kennis naar een specialistisch niveau.

Een grondige specialisatie

De Opleiding Specialist Arbeidsrecht is voor degenen die van A tot Z het arbeidsrecht willen beheersen. Zij die zelfstandig vraagstukken willen oplossen, door advies te geven, brieven te schrijven en zelf de juiste stappen te zetten. Tot de doelgroep behoren de HR-director, HR-manager/adviseur, accountant, mediator, rechtskundige en ieder ander die als specialist met het arbeidsrecht wil omgaan.

Post HBO/WO-niveau
Post HBO/WO-niveau
Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht
3 cursusdagen

Tijdens deze cursusdagen bent u geen toehoorder. U bent degene die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het gaat om pittige dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategisch en tactvol aangepakt worden. U leert nader te analyseren door meer in een vraagstuk te zien en van anderen te horen. U gaat zich inleven in de oplossingen.

Uitdagende dagen met diepgang!

Deze cursusdagen kunnen door iedereen gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Tot de doelgroep behoren de HR-director, HR-manager/adviseur, re-integratiedeskundige, mediator of rechtskundige. Om goed mee te kunnen komen is het van belang dat u enige kennis van het arbeidsrecht heeft. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de dag heel herkenbaar.

Post HBO/WO-niveau
Post HBO/WO-niveau
Totaalpakket

Opleiding specialist arbeidsrecht +
3 cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht

8 modules + 3 cursusdagen

Enerzijds schrijft u zelfstandig adviezen en brieven tijdens de 8 modules van de Opleiding Specialist Arbeidsrecht. Anderzijds werkt u in groepsverband aan complexe dossiers tijdens de drie cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht te Amersfoort.

_
Het arbeidsrecht leren bij de specialist
  • Kom in uw werk tot gefundeerde adviezen
  • Werk aan effectieve oplossingen
  • Leer van de persoonlijke feedback

Word ook een specialist!

Opleiding
Leergang Arbeidsrecht

Opleiding
Specialist Arbeidsrecht

Cursusdagen
Strategisch Arbeidsrecht

Totaalpakket =
Specialist + cursusdagen

“Het verschil tussen het arbeidsrecht uit het wetboek en het kunnen oplossen van vraagstukken.”

Een opleiding bij een erkend instituut

Wie zijn wij .......... meer info over AN-i

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

  • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
  • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze?

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Heeft u vragen?     We helpen u graag!
Wanneer kan ik met de opleiding starten?
U kunt de Leergang Arbeidsrecht en de Opleiding Specialist Arbeidsrecht beginnen zodra u dat wenst. Na ontvangst van het pakket en desgewenst de telefonische intake met uw docent, kunt u van start. U bepaalt bij iedere opleiding arbeidsrecht ook zelf uw tempo, waarbij wij met u de voortgang bijhouden. Voor de cursusdagen krijgt u na uw aanmelding uitnodigingen, waarbij er voldoende gelegenheden zijn om de dagen te volgen, ook als u op bepaalde data niet kunt.
Waar vindt de opleiding/cursusdag plaats?
De cursusdagen vinden plaats te Amersfoort. Voor de Leergang Arbeidsrecht en Opleiding Specialist Arbeidsrecht werkt u in uw eigen tempo op uw eigen locatie (thuis of op het werk). Zelfs voor het eindexamen bij de Opleiding Specialist Arbeidsrecht hoeft u niet te reizen, want deze is voor het eerste deel online en direct daarop volgt de telefonische behandeling. Voor een opleiding arbeidsrecht hoeft u dus niet te reizen. Voor de cursusdagen strategisch arbeidsrecht treffen wij u in Amersfoort.
Welke vooropleiding is er nodig?

De opleidingen worden o.a. gevolgd door HR-adviseurs, accountants, mediators, advocaten, juristen, bedrijfsartsen, voorzitters van ondernemingsraden en salarisadministrateurs. Kortom, iedereen die op een hoog niveau met arbeidsrecht te maken heeft.

Door deze verscheidenheid wordt er geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld bij de twee opleidingen en de cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Naast inzet is kennis en ervaring op niveau vereist. Voor de Masterclasses Arbeidsrecht dient bedacht te worden dat deze in het bijzonder gericht zijn op gespecialiseerde advocaten.

Wat is de studiebelasting?
De studiebelasting voor de Leergang Arbeidsrecht is gemiddeld 64 uur (veelal zo’n 4 uur per week over 4 maanden). Voor de Opleiding Specialist Arbeidsrecht is de studiebelasting gemiddeld 128 uur (veelal zo’n 4 uur per week over 8 maanden), naast het voorbereiden van het eindexamen.
Kan ik in termijnen betalen?
Dat is inderdaad mogelijk voor in het bijzonder particulieren die de opleiding zelf bekostigen. In plaats van één factuur, krijgt u bijvoorbeeld kleinere facturen. Het gaat veelal om 2 termijnen voor de Leergang Arbeidsrecht en 3 termijnen voor de de drie cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Het gaat om 4 termijnen voor de Opleiding Specialist Arbeidsrecht en 5 termijnen voor het totaalpakket van de Opleiding Specialist + de cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht.
Binnen welke termijn moet ik de opleiding afronden?
Tijdens de intake met de specialist die u begeleidt, wordt er gekeken binnen welke tijd u binnen uw agenda de opleiding arbeidsrecht kunt afronden. Dat is een planning die wij ook bijhouden. Indien u er door omstandigheden langer over doet, dan is dat geen probleem en er geldt dus geen eindtermijn. De gemiddelde cursist rondt de Leergang Arbeidsrecht in 4 à 5 maanden en de Opleiding Specialist Arbeidsrecht in 8 à 9 maanden af.
Zijn de opleidingen geaccrediteerd en wat kan ik met het diploma?
Ons instituut en onze opleidingen zijn erkend door veel verschillende organisaties, waaronder het CRKBO, de Nederlandse Orde van Advocaten, RB-opleidingen, Nirpa en de Mediators Federatie. Dat betekent dat als u daarbij aangesloten bent, u ook de punten kunt behalen die door hen zijn toegekend. Dat geldt voor een opleiding arbeidsrecht en voor een cursusdag arbeidsrecht. Het diploma is een waardevol bewijs gebleken voor een grondige specialisatie in het arbeidsrecht, waarbij ons instituut in ons vakgebied bekendheid geniet. Op uw CV kunt u onder andere vermelden: “Opleiding Specialist Arbeidsrecht, middels opleiding gevolgd bij AN-i, erkende Post-HBO/WO-opleiding”.
Wat bieden jullie mij als ik inlog op arbeidsrechter.nl?
Cursisten die de opleidingen van AN-i volgen, kunnen inloggen op de website Arbeidsrechter.nl. Daarop staat een inleiding arbeidsrecht, antwoordmodules, printversies en een schrijfwijzer met adviezen voor het schrijven van brieven. De cursist die het examen voor de Opleiding Specialist Arbeidsrecht wil voorbereiden kan gebruik maken van het proefexamen . Op deze cursistensite staat ook de specialisten informatie, met diepgaande informatie en verwijzingen naar de wetsgeschiedenis en jurisprudentie. Ook na de afronding van de opleiding blijft deze informatie beschikbaar.

Voor vragen of persoonlijk advies belt u:

Buiten kantooruren kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Door verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw beleving van de site te verbeteren. Zie onze privacystatement.