Opleiding Leergang Arbeidsrecht

4 modules op HBO-niveau

Met deze Leergang Arbeidsrecht leert u dit vakgebied kennen aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden. U legt een goede en praktische basis. Uw kennis en inzicht wordt dusdanig, dat u de werking van het arbeidsrecht ook kunt uitleggen.

Een snelle route naar een uitstekende basis!

Deze Leergang Arbeidsrecht wordt veel gevolgd door cursisten die het arbeidsrecht nog maar beperkt beheersen en de stap willen maken naar een grondige basis. Denk aan medewerkers loonadministratie, medewerkers P&O, belastingadviseurs, verzuimbegeleiders en ieder ander die met arbeidsrecht te maken krijgt.

Een effectieve (thuis)studie op HBO-niveau!

U werkt in uw eigen tempo en u bepaalt uw eigen startmoment. Uw persoonlijke begeleider is een specialist uit de praktijk. De complexe vragen worden helder en overzichtelijk uitgewerkt. U krijgt daarbij toegang tot de informatie voor cursisten, waarvoor u inlogt op onze website Arbeidsrechter.nl.

De inhoud van de Leergang Arbeidsrecht

   Studeren in 4 schriftelijke modules (thuisstudie)– thuisstudie op HBO-niveau

Meer info

In deze vier  modules zijn aan de hand van de vele praktijkvoorbeelden vragen verwerkt. De antwoorden die u (thuis) heeft gemaakt stuurt u per e-mail op, waarna u een uitgebreide behandeling met cijfer ontvangt. De behandeling wordt desgewenst telefonisch met u doorgenomen. De studietijd voor dit schriftelijke deel bedraagt zo’n 64 uur. Denk aan één dagdeel van 4 uur per week, opdat u iedere maand één module kunt afronden.

1. Arbeidsovereenkomst:

Over het aangaan van en bijzonderheden bij een arbeidsovereenkomst (bijv. proeftijd, concurrentiebeding en detachering).

2. Collectief arbeidsrecht:

Het is van belang om de werking van CAO’s, reglementen, medezeggenschapsrecht, arbeidsomstandigheden en -tijden te kennen, omdat belangen groter zijn.

3. Ziekte en disciplinaire maatregelen:

Over het begrijpen van de rechten, plichten en procedures mocht een medewerker zich misdragen of ziek zijn.

4. Einde contract:

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen, waarbij belangen en tegenstellingen het grootst kunnen zijn. Behoud daarom het overzicht in zo’n situatie.

Certificaat  

Na het voltooien van de modules ontvangt u het certificaat Leergang Arbeidsrecht. Op dit certificaat staan de modules en de daarvoor behaalde cijfers.  Mocht u een module niet halen, dan zijn overigens voldoende mogelijkheden tot herkansing zonder extra kosten. Op uw CV kunt u o.a. vermelden:  “Leergang  Arbeidsrecht, middels opleiding gevolgd bij AN-i (geaccrediteerde opleiding op HBO-niveau)”.

Exclusieve cursistensite op Arbeidsrechter.nl: 

De modules en de website vormen een geïntegreerd geheel. Naast een ongekende bron aan informatie, worden door deze combinatie ook de complexe vragen helder en overzichtelijk. Als cursist krijgt u toegang tot een exclusief deel op onze website. Hier vindt u onder andere de speciaal voor cursisten ontwikkelde inleiding, toelichting en de specialisten informatie met onder andere de verwijzing naar jurisprudentie en de wetsgeschiedenis.

Actuele bundel arbeidswetgeving: 

Naast de toegang tot alle informatie op arbeidsrechter.nl, krijgt u de meest recente bundel Arbeidswetgeving. Hierin staan alle relevante wetten, en regelgeving waarmee u tijdens deze opleiding arbeidsrecht kunt werken.

Intensieve begeleiding door een specialist:  

U krijgt een vast aanspreekpunt, die u in het inleidende gesprek adviezen geeft en samen met u een planning bespreekt. De specialist heeft ervaring in procederen. U kunt uw specialist tussentijds altijd telefonisch en per e-mail benaderen bijvoorbeeld om de vragen te bespreken. Uw antwoorden worden gedetailleerd van commentaar voorzien.

Tijdens de leergang kunt u gebruik maken van de vele mogelijkheden op onze website arbeidsrechter.nl

Het pakket bestaat uit:

• De 4 modules van de leergang
• Uitgebreide terugkoppelling op de antwoorden 
• Intensieve begeleiding door onze specialist
• Actuele wetbundel arbeidswetgeving
• Toegang tot onze exclusieve cursistensite op arbeidsrechter.nl

 

De voordelen van deze (thuis)studie arbeidsrecht op HBO-niveau

Bepaal zelf uw studietijden zonder gebonden te zijn aan locaties en zonder reistijd. Leer uw weg in het arbeidsrecht te vinden, in uw eigen tempo. U wordt hierin begeleid door een vaste docent met wie u samen een planning afspreekt.

De prijs voor de Leergang Arbeidsrecht:          € 595,00 (all-in / 0% BTW)

Verder studeren na de Leergang Arbeidsrecht

De Leergang Arbeidsrecht is een volledige afgeronde opleiding. Na deze leergang kunt u zich natuurlijk wel nader specialiseren met de Opleiding Specialist Arbeidsrecht of de de cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. U krijgt als voormalig deelnemer van de Leergang dan overigens €200,00 korting als doorstromer. Bent u al verder in het arbeidsrecht, dan kunt u zich ook direct opgeven voor de vervolgstudie.

Een opleiding bij een erkend instituut

Wie zijn wij .......... meer info over AN-i

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

  • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
  • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Voor vragen of persoonlijk advies belt u:

Buiten kantooruren kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.