mr. Ulli Hoogland

mr. Ulli Hoogland

Partner en hoofddocent AN-i

De heer Hoogland staat al meer dan 20 jaar als specialist werkgevers en werknemers bij. 

Dit specialisme gaat zover dat Hoogland al meer dan 15 jaar les geeft in zijn vakgebied. Hoogland verzorgt onder andere voor advocaten de Masterclasses: Ontslag op staande voet, Concurrentiebeding, Strategisch Arbeidsrecht, Contractueel arbeidsrecht en de UWV– en Ontbindingsprocedure. Alle Masterclasses zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (7 of 8 PO-punten).

Naast de individuele procedures, wordt Hoogland gevraagd voor reorganisaties die leiden tot ontslag; van kleine aanvragen tot grote collectieve vraagstukken. Het collectieve element in het werk is eveneens aanwezig bij de begeleiding van ondernemingsraden.

Hoogland heeft zich in het bijzonder toegelegd op onderzoek naar verwijtbaar handelen. Vanwege deze expertise neemt hij zitting in de klachtencommissie ongewenst gedrag en het Expertiseteam verwijtbaar handelen.  

In het kader van onderzoek in een commissie doet Hoogland ook een kleine uitstap uit het arbeidsrecht, namelijk als bindend adviseur voor de AN-i beroepsregeling. Daarin worden door de onderzoekscommissie klachten behandeld van cursisten over hun eigen onderwijsinstelling. Het gaat hier om een overeenkomst van opdracht, wat goed aansluit bij de expertise van Hoogland die als onderzoeker ook nauw betrokken is bij onderwijs. Hoogland neemt namelijk zitting in een Raad van Toezicht van een grote scholengemeenschap. 

Hoogland wordt door zijn specialisme ook gevraagd voor bijzondere procedures. Zo heeft hij geprocedeerd over herroeping, wraking, schadevergoeding na de ontbindingsprocedure, opheffing van een schorsing van het concurrentiebeding, vergoeding wegens nakoming concurrentiebeding, ontslag op staande voet voor zover vereist, ontbinding van de vaststellingsovereenkomst, etc.

Iedere zaak is voor een cliënt belangrijk en bijzonder, aldus Hoogland. De beste uitkomst kan mogelijk heel goed bereikt worden buiten een procedure. De visie van Hoogland is dat niet voor iedere vraag een specialist nodig is. Als werknemers en werkgevers op het internet goed geïnformeerd worden, kunnen zij ook veel zelf. Daartoe heeft Hoogland als eerste in 1999 een uitgebreide website over arbeidsrecht aangeboden, die nog steeds de meest geraadpleegde bron van informatie is over arbeidsrecht: arbeidsrechter.nl

Heeft u een geschil en wilt u gratis en vrijblijvend met de heer Hoogland van gedachten wisselen, dan kunt u hem bereiken middels het volgende nummer:

Door verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw beleving van de site te verbeteren. Zie onze privacystatement.