mr. Ulli Hoogland

mr. Ulli Hoogland

Partner en hoofddocent AN-i

De heer Hoogland staat al meer dan 20 jaar als specialist werkgevers en werknemers bij. Hij is daarnaast als bindend adviseur werkzaam voor de AN-i beroepsregeling .

Dit specialisme gaat zover dat Hoogland al meer dan 10 jaar les geeft in zijn vakgebied. Hoogland verzorgt onder andere voor advocaten de Masterclasses: Ontslag op staande voet, Concurrentiebeding, Strategisch Arbeidsrecht, Contractueel arbeidsrecht en de UWV– en Ontbindingsprocedure. Alle Masterclasses zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (7 PO-punten).

Hoogland wordt door zijn specialisme ook gevraagd voor bijzondere procedures. Zo heeft hij geprocedeerd over herroeping, wraking, schadevergoeding na de ontbindingsprocedure, opheffing van een schorsing van het concurrentiebeding, vergoeding wegens nakoming concurrentiebeding, ontslag op staande voet voor zover vereist, ontbinding van de vaststellingsovereenkomst, etc.

Naast de individuele procedures, wordt Hoogland ook gevraagd voor reorganisaties die leiden tot ontslag; van kleine aanvragen tot grote collectieve vraagstukken. Het collectieve element in het werk is eveneens aanwezig bij de begeleiding van ondernemingsraden, als ook bij het opstellen van beleid- en gedragsregels over ongewenst gedrag (seksuele intimidatie, discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag).

Iedere zaak is voor een cliënt belangrijk en bijzonder, aldus Hoogland. De beste uitkomst kan mogelijk heel goed buiten een procedure bereikt worden. De visie van Hoogland is dat niet voor iedere vraag een specialist nodig is. Als werknemers en werkgevers op het internet goed geïnformeerd worden, kunnen zij ook veel zelf. Daartoe heeft Hoogland als eerste in 1999 een uitgebreide website over arbeidsrecht aangeboden, die nog steeds de meest geraadpleegde bron van informatie is over arbeidsrecht: arbeidsrechter.nl

Voor degene die wel bijstand nodig heeft, dient dat volgens Hoogland betaalbaar te blijven . Daarin geeft hij persoonlijk het voorbeeld door zelf een uurtarief te hanteren dat onder het gemiddelde ligt van de advocaten aan wie hij les geeft.

Heeft u een geschil en wilt u gratis en vrijblijvend met de heer Hoogland van gedachten wisselen, dan kunt u hem bereiken middels het volgende nummer:

Door verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw beleving van de site te verbeteren. Zie onze privacystatement.