Masterclasses (voor advocaten)

“Uitdagende interactieve dagen!”

Masterclasses ontslagrecht voor advocaten

Een unieke specialisatie in ontslagzaken

Het doelgericht toepassen van specialistische kennis vraagt om de vaardigheid om strategisch en tactvol te kunnen werken. Juist daar is bij de meest gespecialiseerde advocaten nog winst te behalen. Dit vraagt om unieke masterclasses arbeidsrecht in interactieve werkgroepen.

Interactieve werkwijze in kleine groepen

De Masterclasses arbeidsrecht van AN-i drijven u tot het uiterste. Dat is geen dag van toehoren, maar een interactieve werkvorm in kleine groepen. U leert op academisch niveau binnen het strategische kader ieder facet helder te vertalen en doeltreffend uit te spelen. Ter afronding van ieder onderdeel krijgt u een uitgewerkt juridisch kader, met alle relevante jurisprudentie. Dit juridische kader is dusdanig overzichtelijk en gedetailleerd, dat u dit ook daadwerkelijk in uw eigen praktijk gaat gebruiken.

Nederlandse orde van advocaten

4 PO-punten per Masterclass

 

Masterclass arbeidsrecht

mr. Ulli Hoogland

De heer Hoogland weet al meer dan 10 jaar cursisten tot het maximale te bewegen. Hij kan putten uit tal van bijzondere procedures die hij heeft gevoerd.

Meer info over deze vooruitstrevende docent.

“De nieuwe aantrekkingskracht van de UWV-procedure”

Door de strenge eisen bij de ontbinding zult u sneller de route via het UWV in de overweging meenemen. Zonder dossieropbouw direct kunnen schakelen, met bovendien een redelijk voorspelbare uitkomst. In deze Masterclass Arbeidsrecht leert u hou u de uitkomst naar uw hand kunt zetten. Voor een grote economische ontslagronde bij het UWV geldt dat deze analytisch veeleisend is. Een kwantitatief proces met vele detailvragen en nieuwe bijzonderheden. Hoe houdt u een objectief betoog en bereikt u tegelijk de wensen van uw cliënt? De docent maakt u deelgenoot van het denkproces, de actualiteiten en de stappen die nodig zijn.  

Ochtend van 8.30 – 12.30 uur     –     € 195,00 (all in)     –      NOVA 4 PO-punten

 

 • 1 november (Zwolle)
 • 14 november (Amersfoort)
 • 12 december (‘s-Hertogenbosch) 
Meer informatie

Economische ontslagen in de UWV-procedure

In deze masterclass gaat het om een inhoudelijke behandeling van een echte UWV-ontslagaanvraag. Alle wezenlijke facetten en problemen die daarin spelen worden toegelicht aan de hand van actualiteiten. Naast het inzichtelijk maken van de stappen en daarmee de volgorde, wordt ieder onderdeel helder uitgewerkt. Welke bewijsvoering is noodzakelijk en hoe wordt het verzoek aan het UWV een geheel waarin de onderdelen elkaar versterken?

Een werkgever heeft veelal een persoonlijke voorkeur voor wie hij graag voor de organisatie wil behouden en wie niet. Hoe gaat u hiermee om en hoe benut u daarin de maximale ruimte? Een diepgaande en praktische behandeling zorgt ervoor dat u zelf beter uitgerust bent in deze procedure.

Daar waar het UWV in bovenstaande vraagstukken normaal de enige route is, zal het van meer gewicht worden om deze trajecten tot in de puntjes te beheersen. Dat wordt u op deze ochtend geboden.

Praktische informatie

Deze Masterclass wordt gegeven van 8.30 tot 12.30 uur. Deze masterclass is niet alleen didactisch en op academisch niveau, maar ook voor het overige volledig verzorgd.

“De bijzonderheden van de verzoekprocedures”

De verzoekprocedure is van groot gewicht geworden in het ontslagrecht. Naast de ontbindingsprocedure, gaat het ook om de ervaringen met de verzoekprocedure na ontslag op staande voet of een UWV-procedure. Deze procedure kent veel bijzonderheden die juist bij deze Masterclass behandeld worden. Haal meer uit deze procedure dan eerder voor mogelijk werd gehouden. Welke ruimte voor bewijsvoering kunt u krijgen? Wat zijn de grenzen van deze procedure en een tegenverzoek? Wanneer is er sprake van misbruik van recht? Wat is de werking van de opzeggingsverboden? Met het antwoord op dergelijke vragen kunt u in de praktijk de zaken beter naar uw hand zetten. Dit staat centraal tijdens deze pakkende Masterclass Arbeidsrecht. 

Middag van 13.30 – 17.30 uur            –            prijs € 195,00 (all-in)      –        NOVA 4 PO-punten.

 • 1 november (Zwolle)
 • 14 november (Amersfoort)
 • 12 december (‘s-Hertogenbosch)
Meer informatie

De bijzonderheden van de verzoekprocedures

Het bijzondere aan deze middag is dat de groep doorgaans bestaat uit advocaten die allemaal ruime ervaring hebben in verzoekprocedures. Toch zal in ieder vraagstuk dat deze dag wordt voorgelegd meerdere facetten van de ontbindingspraktijk bevatten, die voorheen niet als zodanig zijn begrepen of toegepast. Dit wordt dan ook aan het begin voorgehouden, waarna aan het einde met de groep de conclusie wordt getrokken dat er inderdaad veel meer uit de verzoekschriftprocedure gehaald kan worden. Dat is het doel van deze middag die in het teken staat van een procedure die in de praktijk van de arbeidsrechtadvocaat van zeer groot belang is.

U leert de grenzen van deze procedure op te zoeken of daaraan voorbij te gaan. Aan de hand van pakkende dossiers worden de specialistische mogelijkheden uitgebreid en verdiept. Daarbij wordt specifiek ingegaan op de ervaringen met de WWZ. Zelfs al heeft u de weg van deze procedure al veel doorlopen, dan nog is er meer buiten deze eigen perceptie.

Praktische informatie

Deze Masterclass wordt gegeven van 13.30 tot 17.30 uur. Deze masterclass is niet alleen didactisch en op academisch niveau, maar ook voor het overige volledig verzorgd.

Masterclasses arbeidsrecht

Combineren masterclasses ontslagrecht

Het is natuurlijk mogelijk de Masterclasses UWV-procedure en de Verzoekprocedure op de zelfde dag te volgen. U bent daarmee weer volledig bij met alle ontslaggronden van artikel 7:669 BW.

 U volgt dan van 8.30 tot 12.30 uur de Masterclass UWV-procedure en na een uitgebreide lunch volgt van 13.30 tot 17.30 uur de Masterclass over de Verzoekprocedures. Deze dag is niet alleen didactisch en op academisch niveau, maar ook voor het overige volledig verzorgd.

Twee Masterclasses voor € 390,00 (inclusief lunch). 

8.30 – 12.30 uur     +     13.30 – 17.30 uur    =     NOVA 8 PO-punten 

 

 • 1 november (Zwolle)
 • 14 november (Amersfoort)
 • 12 december (‘s-Hertogenbosch)

De prijs per Masterclass bedraagt € 195,00 all-in (vrij van BTW).

Voor de combinatie van twee Masterclasses Ontslagrecht is de prijs € 390,00 all-in (inclusief lunch en vrij van BTW).

Ervaringen

 • “Wijze van geven zou veel meer nagevolgd moeten worden” M. van Westrenen van Houtsmuller Boitelle.
 • “Brainstormen / bewust discussiëren over herkenbare maar ook moeilijke cases” N. Dempsey van Houthoff Buruma.
 • “Niet alleen maar consumeren maar actief deelnemen en daardoor echt bij vraagstukken betrokken zijn” M.L. Brunia van ARAG SE Nederland.
 • “Goede onderbouwing voor dergelijke specifieke procedures. De vele praktijkervaring van de docent wordt goed benut” D. Feddes van TK-advocaten.
 • “Leerzame en actieve dag en zeer de moeite waard” J.A. van Soolingen van Aben & Slag Advocaten.
 • “Prettige Masterclass met genoeg diepgang en daardoor ook een toegevoegde waarde” A.A.S. Smulders van AAS Advocatuur.

Een opleiding bij een erkend instituut

Wie zijn wij .......... meer info over AN-i

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

 • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
 • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Voor vragen of persoonlijk advies belt u:

Contact over de Masterclass arbeidsrecht

Buiten kantooruren kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.