Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht

Leren bij de specialist

Post-HBO/WO-niveau

Post-HBO/WO-niveau

Interactie en strategie tijdens deze 3 cursusdagen

Een bent geen toehoorder tijdens een cursusdag arbeidsrecht. U bent degene die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het gaat om pittige dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategisch en tactvol aangepakt worden. U leert nader te analyseren door meer in een vraagstuk te zien en van anderen te horen. 

Uitdagende dagen met diepgang!

Deze cursusdagen strategisch arbeidsrecht kunnen door iedereen gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het arbeidsrecht heeft en beschikt over ervaring uit de praktijk. Tot de doelgroep behoren met name de HR-director, HR-manager/adviseur, re-integratiedeskundige, mediator en rechtskundige. Vooral diegene die een verdieping in het arbeidsrecht zoekt. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de dagen heel herkenbaar.

Werkwijze gericht op strategische kennis, inzicht en vaardigheden

De interactieve werkwijze is mogelijk door de kleine omvang van de groepen, namelijk tussen de 6 en 15 personen. U werkt aan uitdagende voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten zelf. Deze zijn didactisch opgebouwd aan de hand van een overzichtelijk kader. U krijgt bij iedere cursusdag arbeidsrecht een werkboek met een uitgewerkte juridische analyse.

Deze dagen worden gegeven door de heer mr. Ulli Hoogland. Een specialist die als geen ander lastige vraagstuk helder kan overbrengen en zorgt voor verrassende en praktische werkwijze. 

Volledig actueel met alle wijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

De drie cursusdagen

1. Verstoorde verhoudingen, verwijtbaar handelen en disfunctioneren (kantonrechter)

Voor deze drie ontslaggronden hanteert de kantonrechter specifieke eisen. Een werkgever wordt daarbij geacht beleid te voeren, duidelijk te zijn en consequent op te treden. Wat zijn evenwel goede stappen en wat is raadzaam? Wat is een doelgerichte strategie? Op deze dag zal precies blijken wat er van een werkgever en werknemer verwacht mag worden. Dat ziet enerzijds op alle bouwstenen die een werkgever dient te regelen, anderzijds op het adequaat optreden. Leer hoe u effectief een dossier opbouwt met brieven, als ook wat u kunt met schorsing en bijvoorbeeld ontslag op staande voet. Op deze veelzijdige cursusdag in het arbeidsrecht leert u koers te bepalen.

o.a.  1 november 2019 (extra datum),  8 november 2019 en 7 februari, 17 april, 11 september en 6 november 2020.

2. Vraagstukken bij ziekte en reorganisatie (UWV)

De grootste kopzorg van een werkgever is veelal een zieke werknemer. Hoe ga je hiermee om en wat is er wel en niet mogelijk? Wat wordt er verwacht en hoe stem je dat af op de specifieke situatie? Bij reorganisaties is het juist verstandig het geheel goed te overzien. Van daaruit kunt u met visie de gewenste stappen zetten. Naast het doorvoeren van veranderingen zonder ontslag, zal net als bij langdurige ziekte het ontslag via het UWV verlopen. Hoe dient u deze procedure aan te paken met de daarbij behorende valkuilen en mogelijkheden? Dit alles leert u op deze dag.

o.a.  7 november 2019 (extra datum),  29 november 2019 en 6 maart, 29 mei, 24 september en 27 november 2020.

3. (Contr)actueel arbeidsrecht

De actuele ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak staan op deze dag centraal. Wij behandelen voor de praktijk zeer belangrijke onderwerpen, zoals de mogelijkheden van flexibele contracten, detachering, contracting en payroll, het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden, bijzonder bedingen in het arbeidscontract en de vaststellingsovereenkomst. Op deze dag worden de grenzen bewust opgezocht, zodat duidelijk wordt welke mogelijkheden er liggen binnen de verschillende arbeidsverhoudingen.

o.a. 4 oktober en 13 december 2019 (vol) en 2 april, 19 juni, 2 oktober en 11 december 2020.

Cursus Arbeidsrecht

Praktische informatie

Locatie, tijdstip en data

De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven op een donderdag of vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De cursusdagen worden gegeven te Amersfoort. Iedere cursusdag arbeidsrecht is niet alleen didactisch, maar ook voor het overige volledig verzorgd. Tijdens het middaguur krijgt u een uitgebreide lunch aangeboden. De drie dagen kunnen in een willekeurige volgorde gevolgd worden. 

Volgen van een enkele cursusdag

Op iedere cursusdag arbeidsrecht wordt een onderwerp volledig afgerond. Het behoort daarom ook tot de mogelijkheden om de cursusdagen afzonderlijk te volgen voor een prijs van € 345,00 per dag. Kies daarvoor:   Aanmelden losse cursusdag.

Doelgroep

HR-director, HR-manager/adviseur, accountant, mediator, rechtskundige en ieder ander met ervaring die een grondige verdieping in het arbeidsrecht zoekt.

De prijs voor  3 cursusdagen strategisch arbeidsrecht:         € 895,00 (all-in / 0% BTW)

_

Een grondige verdieping

  • Kom in uw werk tot gefundeerde adviezen 
  • Werk samen aan effectieve oplossingen 
  • Kom verder met de persoonlijke feedback

Word ook een specialist!

Een opleiding bij een erkend instituut

Wie zijn wij .......... meer info over AN-i

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

  • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
  • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Heeft u vragen?    We helpen u graag!

Waar vindt de cursusdag plaats?

De cursusdagen vinden plaats te Amersfoort. Volgt u ook de Leergang Arbeidsrecht en Opleiding Specialist Arbeidsrecht, dan werkt u in uw eigen tempo op uw eigen locatie (thuis of op het werk). Zelfs voor het eindexamen bij de Opleiding Specialist Arbeidsrecht hoeft u niet te reizen, want deze is voor het eerste deel online en direct daarop volgt de telefonische behandeling.

Wat is de doelgroep en welke vooropleiding is er nodig?

De opleidingen worden o.a. gevolgd door HR-adviseurs, accountants, mediators, advocaten, juristen, bedrijfsartsen, voorzitters van ondernemingsraden en salarisadministrateurs. Kortom, iedereen die op een hoog niveau met arbeidsrecht te maken heeft.

Door deze verscheidenheid wordt er geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld bij de twee opleidingen en de cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Naast inzet is kennis en ervaring op niveau vereist. Voor de Masterclasses Arbeidsrecht dient bedacht te worden dat deze in het bijzonder gericht zijn op gespecialiseerde advocaten.

Zijn de cursusdagen geaccrediteerd en wat kan ik met het certificaat

Ons instituut en onze opleidingen zijn erkend door veel verschillende organisaties, waaronder het CRKBO, de Nederlandse Orde van Advocaten, RB-opleidingen, Nirpa en de Mediators Federatie. Dat betekent dat als u daarbij aangesloten bent, u ook de punten kunt behalen die door hen zijn toegekend. Dat geldt voor een opleiding arbeidsrecht en voor een cursusdag arbeidsrecht. Het certificaat is een waardevol bewijs gebleken voor een grondige specialisatie in het arbeidsrecht, waarbij ons instituut in ons vakgebied bekendheid geniet. 

Kan ik in termijnen betalen?

Dat is inderdaad mogelijk voor in het bijzonder particulieren die de opleiding zelf bekostigen. In plaats van één factuur, krijgt u bijvoorbeeld kleinere facturen. Het gaat veelal om 2 termijnen voor de Leergang Arbeidsrecht en 3 termijnen voor de de drie cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Het gaat om 4 termijnen voor de Opleiding Specialist Arbeidsrecht en 5 termijnen voor het totaalpakket van de Opleiding Specialist + de cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht.

Uitbreiding naar totaalpakket

U kunt ook kiezen voor het totaalpakket van de 3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht plus de Opleiding Specialist Arbeidsrecht voor een prijs van € 1.995,00 (u bespaart dan € 195,00 t.o.v. de twee losse pakketten).

Voor vragen of persoonlijk advies belt u:

Buiten kantooruren kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Door verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw beleving van de site te verbeteren. Zie onze privacystatement.