Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht

3 x cursusdag arbeidsrecht op post-HBO/WO-niveau

Een bent geen toehoorder tijdens een cursusdag arbeidsrecht. U bent degene die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het gaat om pittige dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategisch en tactvol aangepakt worden. U leert nader te analyseren door meer in een vraagstuk te zien en van anderen te horen. U gaat zich inleven in de oplossingen.

Uitdagende dagen met diepgang!

Deze cursusdagen strategisch arbeidsrecht kunnen door iedereen gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het arbeidsrecht heeft. Hierbij kunt u denken aan ervaring uit de praktijk als bijvoorbeeld personeelsmanager, re-integratiedeskundige, mediator of rechtskundige. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de dag heel herkenbaar.

Werkwijze gericht op strategische kennis, inzicht en vaardigheden

De interactieve werkwijze is mogelijk door de kleine omvang van de groepen, namelijk tussen de 6 en 15 personen. U werkt aan uitdagende voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten zelf. Deze zijn didactisch opgebouwd aan de hand van een overzichtelijk kader. U krijgt bij iedere cursusdag arbeidsrecht een werkboek met een uitgewerkte juridische analyse.

De drie cursusdagen

 1. Verstoorde verhoudingen, verwijtbaar handelen en disfunctioneren (kantonrechter)

Voor deze drie ontslaggronden hanteert de kantonrechter specifieke eisen. Een werkgever wordt daarbij geacht beleid te voeren, duidelijk te zijn en consequent op te treden. Wat zijn evenwel goede stappen en wat is raadzaam? Wat is een doelgerichte strategie? Op deze dag zal precies blijken wat er van een werkgever en werknemer verwacht mag worden. Dat ziet enerzijds op alle bouwstenen die een werkgever dient te regelen, anderzijds op het adequaat optreden. Leer hoe u effectief een dossier opbouwt met brieven, als ook wat u kunt met schorsing en bijvoorbeeld ontslag op staande voet. Op deze veelzijdige cursusdag in het arbeidsrecht leert u koers te bepalen. 

o.a. 9 februari, 20 april, 14 september en 2 november 2018.

 

 2. Vraagstukken bij ziekte en reorganisatie (UWV)

De grootste kopzorg voor een werkgever is veelal een zieke werknemer. Hoe ga je hiermee om en wat is er wel en niet mogelijk? Wat wordt er van een werkgever verwacht en hoe pak je dit doeltreffend aan? Het is mogelijk om meer grip te krijgen en bij het gewenste resultaat uit te komen. Het hebben van visie en inzicht is ook van groot belang bij reorganisaties. Naast het doorvoeren van veranderingen, zal net als bij langdurige ziekte het ontslag via het UWV verlopen. Behandeld wordt hoe deze procedures aangepakt dienen te worden met daarbij alle valkuilen en mogelijkheden. Een analytisch uitdagende cursusdag in het arbeidsrecht

o.a. 9 maart, 18 mei, 27 september en 30 november 2018.

 

3. (Contr)actueel arbeidsrecht

De actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht, mede door de Wet Werk & Zekerheid staan op deze dag centraal. Deze dag behandelt voor de praktijk zeer belangrijke onderwerpen, zoals de ervaringen met de nieuwe grenzen aan flexibele contracten en de ontduikingsconstructies, de werking tussen de cao, personeelsreglement en arbeidscontract, het gebruik van specifieke bedingen in arbeidsovereenkomsten en het zo effectief mogelijk toepassen van de vaststellingsovereenkomst. Tijdens deze dag verwerken we bovendien de belangrijke recente ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak. Aan de hand van specialistische vraagstukken worden oplossingen ervaren.

o.a.  23 maart, 1 juni, 5 oktober en 14 december 2018.

De kosten voor  3 cursusdagen strategisch arbeidsrecht: € 895,00 (all-in / 0% BTW)

Cursus Arbeidsrecht

Praktische informatie

Locatie, tijdstip en data

De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven op een donderdag of vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De cursusdagen worden gegeven te Amersfoort. Iedere cursusdag arbeidsrecht is niet alleen didactisch, maar ook voor het overige volledig verzorgd. Tijdens het middaguur krijgt u een uitgebreide lunch aangeboden.

Volgen van een enkele cursusdag

Op iedere cursusdag arbeidsrecht wordt een onderwerp volledig afgerond. Het behoort daarom ook tot de mogelijkheden om de cursusdagen afzonderlijk te volgen voor een prijs van € 345,00 per dag. Kies daarvoor:   Aanmelden losse cursusdag.

Uitbreiding naar totaalpakket

U kunt ook kiezen voor het totaalpakket van de 3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht plus de Opleiding Specialist Arbeidsrecht voor een prijs van € 1.995,00 (u bespaart dan € 195,00 t.o.v. de twee losse pakketten):

Een opleiding bij een erkend instituut

AN-i | het kantoor achter arbeidsrechter.nl

Wie zijn wij .......... meer info over AN-i

AN-i kent de realiteit van het arbeidsrecht omdat onze docenten procederen bij rechtbanken voor zowel werkgevers als werknemers. Zij weten ook wat er bij komt kijken om vraagstukken buiten procedures op te lossen. Deze kennis en vaardigheden brengen ze over tijdens de opleidingen aan de hand van vraagstukken uit de eigen praktijk.

Inmiddels hebben wij voor vele opdrachtgevers opleidingen verzorgd:

  • Werkgevers: o.a. ABN-Amro, CZ, GGD, IKEA, ING, Keerpunt, KPN, LogicaCMG, Nationale Nederlanden, Rabobank, RIAGG, Sociale Verzekeringsbank en het UWV.
  • Advocatenkantoren: o.a. Boekel de Nerée, Van Diepen Van der Kroef, Labee, Boels Zanders, Cleerdin Hamer, Houthoff Buruma, Damsté, Schouten en Lagro.
Wat is onze werkwijze

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen.

We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

Voor vragen of persoonlijk advies belt u:

Buiten kantooruren kunt u het bel-mij-terug formulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op.